Tag «KENAPA SUPPLEMENT PENTING?»

KENAPA SUPPLEMEN PENTING?

KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT? APA ITU SUPPLEMENT? Supplement jika dialih bahasa bermaksud makanan tambahan atau pelengkap makanan. Makanan tambahan menurut USFDA ialah makanan kesihatan yang mengandungi vitamin dan mineral dalam bentuk pil, cecair atau minuman herba. KENAPA SUPPLEMENT ITU PENTING? Salah satu faktor supplement atau makanan tambahan penting dalam diet seharian kita adalah kerana kita tak …

KEPENTINGAN AIR DALAM TUBUH MANUSIA

Kepentingan Air Dalam Tubuh Manusia Penting sangat kah air kosong didalam badan kita? Mari kita andaikan sistem badan kita ibarat sebuah engin kenderaan, apabila tangki air radiotar kenderaan kering, serta merta overhetaing akan berlaku. Begitulah sebaliknya…   Perlukah kita meminum air sebanyak 8 gelas setiap hari? Ramai yang tak tahu Mengapa 8 gelas? Dari mane …

OBESITI MEMPENGARUHI SISTEM IMUNISASI MANUSIA

Masalah obesiti yang teruk atau nilai BMI antara 40~45 boleh memendekkaN jangka hayat seseorang sebanyak 8~10 tahun. Obesiti bukan sahaja boleh menjejaskan sistem imunisasi tetapi boleh meningkatkan risiko menghidap pelbagai penyakit berbahaya.

PROMOSI SHAKLEE MAY 2017

Promosi Exclusive Shaklee Mei 2017. Berita baik untuk semua.! Shaklee kini sedang menjalankan Promosi Exclusive sepanjang Mei 2017. Promosi yang tidak patut dilepaskan oleh pengamal tegar Shaklee. Promosi seperti ini jarang-jarang sekali ada. Anda tak patut lepaskan peluang ini. Stok TERHAD..! Anda kena order sekarang sebelum kehabisan stok. Berikut adalah senarai PROMOSI EXCLUSIVE dari Shaklee sempena …

APA ITU OBESITI

APA ITU OBESITI.? Hari ni kita kenal apa itu OBESITI okey 🙂 Menurut wikipedia Obesiti merupakan keadaan perubatan di mana lemak badan berlebihan yang terkumpul sehingga ke satu tahap yang boleh menjejaskan kesihatan seseorang. Secara amnya, obesiti merupakan pengumpulan lemak berlebihan yang menimbun di dalam badan seseorang. Obesiti kini dianggap sebagai satu penyakit dan terjadi apabila …

SEO BLOGGER CLASS BY COORDINATOR RAIHANAH

SEO Class

Kelas SEO Mampu Menaikkan Trafik Blog dan Meramaikan Pengunjung.! Blog bukan sekadar blog. Blog mempunyai kekuatan dan kelebihannya tesendiri. Blog bukan sekadar hanya untuk menghilagkan bosan atau mengisi masa lapang tetapi dengan blog la kita dapat berkongsi maklumat berguna kepada semua. Alhamdulillah. Mizah berpeluang mengikuti kelas kedua bersama-sama dengan family LAT. Mulanya terasa bimbang kerana …

CERGAS & BERTENAGA SEPANJANG BERPUASA

Susah kan nak kekal cergas dan bertenaga sepanjang berpuasa? Adalah anda mengalami masalah seperti ini sepanjang bulan puasa? Mengantu? Tidak cergas dan aktif? Selalu keletihan? Bulan puasa tinggal tak sampai sebulan lagi untuk kita semua hadapi. Bulan puasa bukanlah alasan untuk kita lemau dan lesu sepanjang hari. Oh ye.! dah ganti puasa ke semua ni. Sya …

KENAPA PILIH SHAKLEE?

KENAPA SHAKLEE..❓ Mizah berjinak dengan Shaklee tahun 2012..terjebak masa tu sebab ambil Set Slimming & vitamin untuk milkbooster sebab baru lepas bersalin anak kedua. Masa mula-mula terjebak Mizah dah jatuh cinta dengan Shaklee walaupun masa tu mizah buat bisnes Shaklee tak bersungguh-sungguh. Knowledge pun takde. MALAS sebenarnya.! ? Mizah mula fokus balik dengan Shaklee hujung …

ALAMAT BARU SHAKLEE HQ MALAYSIA

Berita terkini untuk semua pencinta suplemen Shaklee.! HQ Shaklee yang terletak di Empire Towel, Subang Jaya telah berpindah ke Pinnacle, Bandar Sunway, Subang Jaya, bersebelahan dengan pusat membeli-belah Sunway (Sunway Shopping Complex). Dalam zaman ekonomi sekarang ini banyak syarikat telah gulung tikar, tutup kilang, berpindah ke bangunan lebih kecil dan murah dan banyak lagi. Tapi …

KANAK-KANAK BOLEH AMBIL ESP?

Ramai yang ambil ESP Shaklee tapi teragak-agak atau was-was sama ada ESP Shaklee ni boleh diambil bersama-sama dengan anak-anak atau tak.. Boleh. ESP ni sesuai seisi keluarga termasuk kanak-kanak kerana ESP dapat membantu dalam proses tumbesaran kanak-kanak yang sempurna. TETAPI kanak-kanak di bawah umur 1 tahun adalah tidak di galakkan kerana pada waktu itu susu …

KHASIAT & RAHSIA BUAH-BUAHAN

    Negara kita amat bertuah kerana para peladang, petani dan jabatan Pertanian kita mampu mengekalkan dan menyokong penanaman buah-buahan tempatan sendiri. Setiap buah-buahan mempunyai kebaikan – kebaikan tersendiri yang mungkin dapat atau telah membantu mengekalkan kesihatan tanpa perlu bergantung kepada ubat-ubatan tambahan.      Dari aspek botani, buah adalah hasil daripada tumbesaran akhiran bunga …

APA ITU BRAIN FOOD

  Untuk meningkatkan daya ingat, ada beberapa hal yang bisa dilakukan, diantaranya adalah dengan memperbanyak konsumsi makanan yang dapat berfungsi untuk meningkatkan daya ingat otak mulai dari buah-buahan seperti alpukat, sampai pada produk kesehatan seperti yogurt dan susu   Dibawah ini adalah beberapa contoh makanan dan minuman yang dapat meningkatkan daya ingat otak.      1. Ikan  …