Category «UNCATEGORIZED»

KEBAIKAN DAN MANFAAT OSTEMATRIX

KENAPA OSTEMATRIX SHAKLEE DIKAITKAN DENGAN KALSIUM DALAM BADAN? Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah …

OBESITI MEMPENGARUHI SISTEM IMUNISASI MANUSIA

Masalah obesiti yang teruk atau nilai BMI antara 40~45 boleh memendekkaN jangka hayat seseorang sebanyak 8~10 tahun. Obesiti bukan sahaja boleh menjejaskan sistem imunisasi tetapi boleh meningkatkan risiko menghidap pelbagai penyakit berbahaya.

PROMOSI SHAKLEE MAY 2017

Promosi Exclusive Shaklee Mei 2017. Berita baik untuk semua.! Shaklee kini sedang menjalankan Promosi Exclusive sepanjang Mei 2017. Promosi yang tidak patut dilepaskan oleh pengamal tegar Shaklee. Promosi seperti ini jarang-jarang sekali ada. Anda tak patut lepaskan peluang ini. Stok TERHAD..! Anda kena order sekarang sebelum kehabisan stok. Berikut adalah senarai PROMOSI EXCLUSIVE dari Shaklee sempena …

KHASIAT & RAHSIA BUAH-BUAHAN

    Negara kita amat bertuah kerana para peladang, petani dan jabatan Pertanian kita mampu mengekalkan dan menyokong penanaman buah-buahan tempatan sendiri. Setiap buah-buahan mempunyai kebaikan – kebaikan tersendiri yang mungkin dapat atau telah membantu mengekalkan kesihatan tanpa perlu bergantung kepada ubat-ubatan tambahan.      Dari aspek botani, buah adalah hasil daripada tumbesaran akhiran bunga …

#LATFightersRetreatTimur 

Alhamdulillah..!! Selesai my first retreat class dengan Master Nur Zahirah hari ni.. . First time join kelas yang macam ni..memang sempoi dan santai je pengisiannya..tidak terlalu serius dan menekan..more to sharing and learning 😍😍 tak boring langsung 😱😊🤗 . Bila dah join kelas camni semangat untuk berjaya tu lagi membara 🔥🔥💪🏻💪🏻 . Lagi-lagi bila tengok …

{ SHAKLEE } VITAMIN C SHAKLEE

Sustained Released Vitamin C Shaklee dah ada stok…yay~!! Jom cantik bersama Shaklee.. Sebotol ada 180 biji. Cara makan 1-2 biji sehari  (bergantung kepada anda). WAH!! tahan sampai 3-4 bulan..memang JIMAT SANGAT!!~ Wow~!! dengan harga hanya bawah RM100? Serius tak tipu~!! So GRAB this OPPORTUNITY untuk memiliki Vitamin C yang SUPER EXTRA HOT di pasaran ni… …

{ SHAKLEE } BASIC-H

Sekarang ni banyak orang bercakap tentang green-living, natural-living, organic dan sebagainya. Dah ramai yang back-to-basic, misalnya mengamalkan penyusuan ibu (breastfeeding), menggunakan lampin kain (cloth diapers), kitar semula (recycle) dan sebagainya. Di sini saya nak berkongsi pencuci serbaguna (memang serba guna sgt2, saya sukakannya!) yang dibuat dari bahan organik, tanpa fosfat, bio-degrable, tiada toksik, dan yang …