Category «SHAKLEE»

PROMOSI SHAKLEE FEBRUARI 2018

Goodbye Januari 2018 & Welcome Februari 2018. Bila dah masuk bulan baru ni mesti la korang akan tertanya-tanya apa pulak ye promosi Shaklee nak buat. Good news untuk semua! Shaklee ada buat 2 promosi best sempena bulan pelancaran Youtg Skincare Shaklee tau. Bestnya!   Ni antara Promosi Shaklee untuk Februari 2018 ye.       …

YOUTH SKINCARE SHAKLEE 100% SEMULAJADI DAN SELAMAT

Youth Skincare

YOUTH Skincare Shaklee formulasi terbaru akhirnya telah tiba! YOUTH Skincare terbaru dari Shaklee ni  100% semulajadi (natural) dan dijamin BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon dan merkuri. YOUTH Skincare ini dijamin bebas dari bahan kimia berbahaya yang menyebabkan kanser dan pelbagai masalah kesihatan. Produk Shaklee yang bakal menggantikan Enfuselle dan Nutriwhite ini adalah produk skincare yang inshaAllah lebih baik dari …

MINYAK IKAN DALAM OMEGAGUARD SHAKLEE

KHASIAT MINYAK IKAN TULEN DALAM OMEGAGUARD SHAKLEE.   Omega Guard Shaklee merupakan  minyak ikan paling tulen didunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA. Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak …

TIPS KURUS SECARA SIHAT

KURUS SECARA SIHAT

TIPS KURUS SECARA SIHAT Sekarang ni semua orang nak kurus. Betul tak? Semua orang nak badan yang ramping nak cantik. Ada yang sampai habis beratus ringgit semata-mata untuk kelihatan cantik. Kalau ada yang tegur kita cantik mesti kita rasa happy sangat kan? Nak cantik macam mana pun keutamaan yang sebenarnya adalah kita perlu kurus untuk kekal …

PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE

promosi november 2017 shaklee

PROMOSI NOVEMBER 2017  SHAKLEE Alahai. Kejap je rasa dah nak habis tahun. Pejam celik pejam celik dah masuk November dah. Lepas tu masuk Disember. Lepas tu masuk tahun baru. Cepatnya la masa berlalu. Betul tak? Okey. kita lupakan pasal promosi Oktober yang dah habis tu. Kita buka buku baru okey. Sekarang kita fokus pada promosi November …

PROMOSI SHAKLEE OKTOBER 2017

Promosi ESP Oktober 2017

PROMOSI SHAKLEE OKTOBER 2017 Promosi Shaklee datang lagi. Yay..! Kali ni untuk bulan Oktober 2017 Shaklee tengah buat promosi ESP tau. Wah. Ni antara vitamin yang paling hot selling di Shaklee. Serius memang ramai yang ternanti- nanti promosi yang ni.   Cik Jah sendiri pun suka sangat dengan ESP ni.  Terasa tak lengkap kalau tak …

ALOE VERA TUMBUHAN SERBAGUNA

APA ITU ALOE VERA Aloe vera telah dikenali dan digunakan sejak berabad yang lalu  untuk tujuan kesihatan, kecantikan, perubatan dan penjagaan kulit. Nama Aloe vera berasal dari perkataan Arab “Alloeh” yang bermaksud “bersinar zat pahit,” sedangkan “vera” dalam bahasa Latin bermaksud “benar.” 2000 tahun yang lalu, saintis Yunani menganggap Aloe vera sebagai ubat universal. Orang …

KHASIAT LOBAK UNGU

KHASIAT LOBAK UNGU YANG KITA TAK TAHU. Eh. Ada ke lobak warna ungu? Lobak ungu mempunyai warna yang terang dan telah ditanam sejak tahun 2,000 sebelum masihi lagi. Rasanya lebih manis berbanding lobak biasa yang berwarnna oren. Lobak ungu ni bukan sahaja cantik dipandang tapi sangat kaya dengan khasiat antioksidan dan pelbagai jenis nutrien di …

KEBAIKAN DAN MANFAAT OSTEMATRIX

KENAPA OSTEMATRIX SHAKLEE DIKAITKAN DENGAN KALSIUM DALAM BADAN? Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot. Peranan penting kalsium ialah mencegah …

KENAPA SUPPLEMEN PENTING?

KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT? APA ITU SUPPLEMENT? Supplement jika dialih bahasa bermaksud makanan tambahan atau pelengkap makanan. Makanan tambahan menurut USFDA ialah makanan kesihatan yang mengandungi vitamin dan mineral dalam bentuk pil, cecair atau minuman herba. KENAPA SUPPLEMENT ITU PENTING? Salah satu faktor supplement atau makanan tambahan penting dalam diet seharian kita adalah kerana kita tak …

KOMBINASI ALFALFA & LECITHIN DARI SHAKLEE

Kombinasi Alfalfa Complex & Lecithin dari Shaklee.!   Seperti semua sudah sedia maklum kan (*cewah) saya ni dah hampir setahun melahirkan cahaya mata kedua. Biasalah. Masalah selepas bersalin. Berat badan susah nak turun dan badan mula berisi (*okey. mengaku jugak aku gemuk kan). Ramai la jugak tegur sampai panggil aku bulat dan gemuk (T_T). Mulanya …