Category «SET KURUS»

MINYAK IKAN DALAM OMEGAGUARD SHAKLEE

KHASIAT MINYAK IKAN TULEN DALAM OMEGAGUARD SHAKLEE.   Omega Guard Shaklee merupakan  minyak ikan paling tulen didunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA. Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak …

TIPS KURUS SECARA SIHAT

KURUS SECARA SIHAT

TIPS KURUS SECARA SIHAT Sekarang ni semua orang nak kurus. Betul tak? Semua orang nak badan yang ramping nak cantik. Ada yang sampai habis beratus ringgit semata-mata untuk kelihatan cantik. Kalau ada yang tegur kita cantik mesti kita rasa happy sangat kan? Nak cantik macam mana pun keutamaan yang sebenarnya adalah kita perlu kurus untuk kekal …

OBESITI MEMPENGARUHI SISTEM IMUNISASI MANUSIA

Masalah obesiti yang teruk atau nilai BMI antara 40~45 boleh memendekkaN jangka hayat seseorang sebanyak 8~10 tahun. Obesiti bukan sahaja boleh menjejaskan sistem imunisasi tetapi boleh meningkatkan risiko menghidap pelbagai penyakit berbahaya.

APA ITU OBESITI

APA ITU OBESITI.? Hari ni kita kenal apa itu OBESITI okey 🙂 Menurut wikipedia Obesiti merupakan keadaan perubatan di mana lemak badan berlebihan yang terkumpul sehingga ke satu tahap yang boleh menjejaskan kesihatan seseorang. Secara amnya, obesiti merupakan pengumpulan lemak berlebihan yang menimbun di dalam badan seseorang. Obesiti kini dianggap sebagai satu penyakit dan terjadi apabila …