Category «INFO»

KANAK-KANAK BOLEH AMBIL ESP?

Ramai yang ambil ESP Shaklee tapi teragak-agak atau was-was sama ada ESP Shaklee ni boleh diambil bersama-sama dengan anak-anak atau tak.. Boleh. ESP ni sesuai seisi keluarga termasuk kanak-kanak kerana ESP dapat membantu dalam proses tumbesaran kanak-kanak yang sempurna. TETAPI kanak-kanak di bawah umur 1 tahun adalah tidak di galakkan kerana pada waktu itu susu …

{ INFO } KHASIAT DAN KELEBIHAN HALIA

10 Kelebihan Halia yang Mungkin Kita Tidak Tahu———————————————————-Halia banyak digunakan dalam masakan melayu. Tak lengkap rasanya kalau bahan ini tiada di dapur kerana kebanyakan masakan berasaskan herba menggunakan Halia. Tahukah anda Halia juga bermanfaat dari segi kesihatan. Ada 10 kelebihan halia yang mungkin kita sendiri tidak tahu: ✿✿ Halia Mengekalkan Peredaran Darah Normal.Halia mengandungi kromium, magnesium …

{ INFO } KHASIAT BUAH APRIKOT

Salam Ahad. Perkongsian hari ini adalah berkenaan dengan Buah Aprikot. Nak tahu apa rahsia di sebalik Buah Aprikot ni? Jom sama-sama kita kaji : —————————————————–Biji Buah Aprikot & khasiat kebaikkannya.—————————————————–Apricot dipercayai berasal dari China yang mana buah ini telah ditanam sejak 4000 tahun yang lalu. Buah ini turut ditanam di India dan Tibet. Kaum Hunza …

PERBEZAAN UBAT DAN SUPLEMEN

Terdapat perbezaan antara ubat dan suplemen. Ubat hanya dimakan oleh orang yang sakit dan memberikan kemudaratan pada orang yang sihat. Sementara suplemen boleh digunakan oleh kedua-dua golongan orang yang sakit dan orang yang sihat. Jadi pastikan yang kita ambil itu jatuh dalam kategori ubat atau suplemen. Oleh kerana terlalu banyak ubat dan suplemen di pasaran …

BAHAYA BAHAN PENCUCI PUNCA ANAK SAKIT

Hari ni saya share dengan ramai orang di luar sana untuk lebih prihatin tentang bahan-bahan pencuci yang kita gunakan.  BAHAN PENCUCI PUNCA ANAK SAKIT? Tahukan Anda ? 7 Fakta ini penting untuk ibubapa yang prihatin untuk kesihatan anak-anak tercinta : 1) Lebih 81,000 Bahan kimia telah didaftarkan ke EPA (Enviromental Protection Agency) sejak 30 tahun …

KHASIAT BAWANG PUTIH

Di Malaysia semua bangsa menggunakan bawang putih dalam masakan harian terutamanya masyarakat Cina dan menjadi satu kemestian.Khasiat bawang putih memang diketahui sangat berguna untuk kesihatan manusia kerana membantu dalam membunuh parasit, membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah.Ia telah digunakan semenjak 510 sSM di China sebagai tumbuhan sihat untuk kesihatan manusia. Kajian …

{ INFO KESIHATAN } BAHAYA ‘PEARL’ DALAM MINUMAN

Kita selalu teruja bila ada minuman or makanan terkini kat pasaran. Selalu je terus beli tanpa baca ape isi kandungan dalam benda yang kita nak beli tu. Then bila sedap, kita terus je war-warkan kat orang laen. Korang sume mesti tau pasal bubble tea ni kan..Macam syok je bila dapat gigit-gigit sebab dia cam kenyal2 …