PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE

Spread the love

PROMOSI NOVEMBER 2017  SHAKLEE

Alahai. Kejap je rasa dah nak habis tahun. Pejam celik pejam celik dah masuk November dah. Lepas tu masuk Disember. Lepas tu masuk tahun baru. Cepatnya la masa berlalu. Betul tak? Okey. kita lupakan pasal promosi Oktober yang dah habis tu. Kita buka buku baru okey. Sekarang kita fokus pada promosi November 2017 pulak. Yay~ New promotion dah ada ni. Korang nak tahu tak Shaklee tengah buat promosi apa? Kena baca sampai habis la. Hehe. Meh kita selidik apa PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE.

.

Promosi November 2017 ni sah dari 1 – 30 November 2017. Kali ni tema promosi Shaklee adalah ‘FAMILY’. Ha. Sesuai sangat la. Kan Perdana Menteri kita ada bentangkan dalam bajet 2018 baru-baru ni pasal nak bagi dana RM200 kepada bayi yang lahir dalam tahun 2018. Shaklee nak sahut seruan la ni. Buat promosi SET KESUBURAN untuk lelaki dan wanita. Wah~ Support seruan kerajaan habis ni.

PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE
PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE

 

ESP = RM171 (tahan 2 bulan).

Vitalea = RM 100 (tahan 4 bulan).

B-Complex = RM 59 (4 bulan).

Omega Guard = RM 145 (1 bulan).

Vitamin C =RM 104 (tahan 6 bulan).

Beli mana-mana 4 vitamin diatas atau belian sebanyak 100uv di atas satu resit, korang dapat diskaun 20% untuk setiap pembelian Vitamin E (RM166) atau GLA Complex (NP : RM97). Jimat sangat kan? Aduh. Rugi sangat kalau tak grab peluang dapatkan SET KESUBURAN dengan harga promosi ni. Paling lama vitamin ni tahan sampai 6 bulan. Kalau habis kena beli 1 set jugak ke? Eh TAK LA. Korang boleh beli vitamin loose. Beli vitamin yang dah habis tu je.

.

SET KESUBURAN ni sangat sesuai untuk mereka yang baru bernikah dan dalam proses untuk mendapatkan cahaya mata.

Memang rugi sangat kalau lepaskan PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE ni. Hehe.

APAKAH SET KESUBURAN SHAKLEE?

Set Kesuburan Shaklee, adalah gabungan beberapa vitamin penting yang berfungsi untuk menambah kesuburan suami isteri dan sekaligus meningkatkan tahap peratusan kehamilan dan kebolehan untuk mengandung . Vitamin-vitamin ini sangat mustahak untuk melengkapkan kekurangan zat pada tubuh dan mengoptimumkan fungsi pembiakan  dan tubuh secara keseluruhannya.

ESP (Protein) 
Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Protein yang tidak mencukupi dalam badan pula akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunya masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat,  disarankan mengambil ESP sebagai sumber protein. Ramai yang tersalah sangka yang ESP ni hanya untuk isteri, tapi sebenarnya suami pun boleh ambil. Tapi dalam kes ini, biar isteri sahaja yang ambil. Suami ada vitamin khas yang lain.

Vita-Lea (Multivitamin) 
Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.  Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperma lelaki dan telur wanita atau ovum

Vitamin C 
Membantu proses menghasilkan atau sintesis hormon seks dan kesuburan

B-Complex 
Memberi rasa tenang dan rilek serta menghindarkan stress. Seperti yang kita sedia maklum,tubuh dan otak stress menjadi antara  faktor penghalang untuk kehamilan terjadi. Jadi disinilahB-Compleks memainkan peranannya untuk menenangkan minda yang tertekan sekaligus meningkatkan peluang kehamilan

*ESP, Vita-Lea, B-Comp & Vit-C adalah Vitamin Asas yang utama untuk kesihatan badan.

 Vitamin E
Terkenal sebagai “vitamin seks”. Menggalakkan pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA & DNA). Juga berkhasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

GLA Complex – 
Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atausakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus). Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperma berenang ke ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari yang sekaligus memberi peluang untuk si isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur.

 

CARA MAKAN SET KESUBURAN SUAMI DAN ISTERI DENGAN CARA YANG BETUL DAN BERKESAN

ISTERI

PERTAMA : baru pertama kali makan GLA sebab nak stabilkan hormon untuk isteri + vitalea makan sebiji sehari..

  • Makan VITALEA sebiji sehari selepas sarapan.. JANGAN makan VITALEA dengan makanan atau minuman berasaskan susu. Makan GLA selepasa sarapan juga dan sebiji lagi pada waktu malam sebelum tidur..
  • Bagi tujuan kesuburan, GLA mestilah dimakan SETIAP HARI walaupun tengah period. Bagi bulan pertama, makan semasa HARI PERTAMA HAID..
  • Anda mesti alert. Semasa bulan pertama makan GLA, anda harus tahu bila tarikh anda sepatutnya datang bulan. Contohnya, bulan lepas kitaran anda 28 hari. Jadi, bulan ni lebih kurang gitu la.
  • Kalau dah masuk 30 hari tapi tak period lagi, terus buat Urine Pregnancy Test ye. Mana tau positif.. hee~ kalau positif.. terus BERHENTI MAKAN GLA ye.
  • kalau negatif, kita pergi kat next STEP.

KEDUA : lepas hormon badan dah stabil

  • Kira berapa hari kitar period anda. Kita amik contoh 30 hari.
  • Bahagikan dengan 2.Jadi 15 hari.
  • In shaa Allah. Waktu subur anda pada hari ke-15 selepas haid.
  • Makan GLA sejak hari pertama haid sehingga sehari sebelum waktu subur iaitu hari ke-14. Sehari sebiji sahaja.
  • Hari ke-15, BERHENTI makan GLA tapi VITALEA makan macam biasa.
  • Buat ujian UPT kalau haid datang macam biasa.
  • Kalau tak period macam biasa, ulang STEP KEDUA ni sampai hamil. TAPI, kalau hamil terus STOP makan GLA ye.
Okay.. setle bahagian isteri.. kita g bahagian suami plak ye..
SUAMI

PERTAMA

  • Makan 2 biji VITALEA sebelum sarapan..
  • Ambil dua biji VITAMIN E selepas makan tengahari. Tu je. Haha

Mudahnya la cara nak makan SET KESUBURAN SHAKLEE ni. Kan? Lagi best bila semua vitamin ni boleh dapat harga jimat dengan setiap pembelian sewakti PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE.

.Kepada mereka yang sedang cuba untuk mendapatkan cahaya mata, korang WAJIB dapatkan SET KESUBURAN ni.

PROMOSI NOVEMBER 2017 SHAKLEE ini adalah peluang untuk anda dapatkan set kesuburan ni dengan harga SUPER JIMAT dan berbaloi.


Cik Jah harap semua dapat sedikit manfaat dan pemahaman daripada perkongsian ini.

Inilah misi kami SID Shaklee. Misi kami di Shakleea dalah untuk memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set shaklee dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, boleh hubungi Cik Jah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com
Instagram : @vitacikjah
Website : www.vitacikjah.com
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : vitacikjah

 

.

 

 

Cik Jah harap semua dapat sedikit manfaat dan pemahaman daripada perkongsian ini.

Inilah misi kami SID Shaklee. Misi kami di Shakleea dalah untuk memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set shaklee dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, boleh hubungi Cik Jah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com
Instagram : @vitacikjah
Website : www.vitacikjah.com
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : vitacikjah

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge