SEO BLOGGER CLASS BY COORDINATOR RAIHANAH

Spread the love

Kelas SEO Mampu Menaikkan Trafik Blog dan Meramaikan Pengunjung.!

Blog bukan sekadar blog. Blog mempunyai kekuatan dan kelebihannya tesendiri. Blog bukan sekadar hanya untuk menghilagkan bosan atau mengisi masa lapang tetapi dengan blog la kita dapat berkongsi maklumat berguna kepada semua.

IMG_1883[1]

Alhamdulillah. Mizah berpeluang mengikuti kelas kedua bersama-sama dengan family LAT. Mulanya terasa bimbang kerana semua peserta kelas majoriti tidak dikenali. Alhamdulillah. Kebimbangan tu hilang bila semuanya ternyata mesra dan peramah. Tiada istilah orang luar di dalam family LAT.

Kelas SEO Blogger yang dikendalikan oleh Coordinator Raihanah berlangsung di Gombak. Perjalanan mizah ke sana bersama-sama dengan Syakilla, Kak Zura dan Atif. Kami bertolak dari Kemaman pada jam 2:00 petang. Singgaj sebentar di Hentian Sebelah Gambang untuk ambil Kak Zura dan Atif. Kami berempat mereruskan perjalanan sejauh lebih 300km untuk menuntut ilmu. Banyak peristiwa lucu dan menggembirakan kami sepanjang perjalanan. Banyak yang diborakkan. Semuanya berkisar mengenai Shaklee. Kelebihan vitamin Shaklee dan kelebihan menjadi ahli Shaklee. Bukan sekadar borak kosong.

IMG_1870

Kami bermalam di sekitar kawasan Sunway Piramid. Kami sampai di sana sekitar 7:30 malam. Kak Zura berpuasa. Kami semua pun lapar. Sejurus sampai, kami check-in dulu hotel. Selesai semua kami terus keluar mencari sedikit makanan untuk mengalas perut. Kak Zura dah siap berbuka dengan Performance Drink.

IMG_1874

Esoknya kami terus ke Gombak untuk menuntut ilmu. Ilmu SEO yang diturunkan sangat bernilai. Sebelum ni mizah hanya tahu update blog. Tetapi di dalam majlis ilmu ni mizah diajar bagaimana nak pastikan blog kita sentiasa berada di dalam kumpulan top 5 search google.

Apa itu SEO?

Definisi apa itu SEO versi Wikipedia (terjemahan dari bahasa Inggris)

Optimisasi Mesin Pencari atau Search Engine Optimization (SEO) adalah sebuah proses untuk mempengaruhi tingkat keterlihatan (visibilitas) sebuah situs web atau sebuah halaman web di hasil pencarian alami (sering disebut juga dengan pencarian tak-berbayar, pencarian non-iklan, atau pencarian organik) dari sebuah mesin pencari.”

787x318-apa-itu-seo

Alhamdulillah. Kelas SEO berjalan dengan lancar dan berjaya.! Semuanya sporting dan tak lokek ilmu. Semuanya dikongsi bersama. Mizah bersyukur dipertemukan dengan family LAT.

IMG_2100IMG_1884IMG_1893IMG_1935

Kenapa perlu tahu mengenai SEO blog ni?

Setelah memahami apa itu SEO, tujuan dasar SEO, tujuan utamanya, manfaat, dan keuntungannya, berikut ringkasan dalam gambar yang memvisualisasikan keterhubungan proses pencapaiannya.

700x333-tujuan-manfaat-dan-keuntungan-seo

untuk lebih lanjut mengenai SEO. Boleh rujuk DI SINI.

Ribuan terima kasih kepada Coordinator Raihanah yang sudi meluangkan masa untuk menurunkan ilmu kepada kami semua. Tak lupa juga kepada Master Zahirah  yang tak jemu-jemu menaikkan semangat kami untuk berjuang dan terus maju dalam melangkah ke hadapan.

Tak lupa juga kepada semua adik beradik LAT yang sudi hadir dan memeriahkan lagi kelas SEO ni.

  1. Syakilla Azam
  2. Syahida Syukri
  3. Aishah
  4. Yusni Yusof
  5. Mardiah
  6. Fiqah
  7. Azura Redhuan
  8. Atif Amanina
  9. Aziana

 

Cik Jah harap semua dapat sedikit manfaat dan pemahaman daripada perkongsian ini.

Inilah misi kami SID Shaklee. Misi kami di Shakleea dalah untuk memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada sesiapa sahaja. Kami membantu dengan cara mengeluarkan produk-produk kesihatan yang terunggul dan anda akan rugi sekiranya tidak berkongsi dengan rakan-rakan mengenainya. Setiap produk yang kami keluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Dapatkan vitamin shaklee sekarang untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan anda, anak anda dan orang kesayangan anda. Hubungi saya untuk mendapatkan set shaklee dengan harga JIMAT.!

*Pertanyaan dan pesanan, boleh hubungi Cik Jah.!

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE,

Anda tahu apa yang terbaik untuk anda~
More info and to order/join, you may reach me at:

SMS / Whatsapp : 019-9591210 (Ct Hamizah)
Email : hamizah.shaklee@yahoo.com
Instagram : @vitacikjah
Website : www.vitacikjah.com
Facebook : Ct Nurul Hamizah (Trusted Shaklee ID)
Page : vitacikjah

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge